Színpompás macskavilág szerencsés cicáknak

2014. február 20. 21:54 - Macska_fogó

Cat City - Érdekességek a macskavilágából

Új sorozat indul Cat City - Érdekességek a macskavilágából címmel. Az első részben egy fenomenális otthont mutatok be nektek, amiben igazán jól érzik magukat a cicák.

Mi történik, ha egy macskaszerető gazdi egyben építészmérnök is? Nos, akkor lehet, hogy olyan házat rendez be magának, amiben a cicák is jól érzik magukat. Peter Cohen, a Trillium vállalat tulajdonosa a kaliforniai Santa Barbarában a képeken látható otthont tervezte meg és építette fel magának és cicáinak. A házban mindenhol a bársonytalpúak által megmászható oszlopok, alagutak és egyéb berendezések lettek kialakítva az ott lakó 18 szobacicának. Tudják vajon, mennyire szerencsések?

Trillium1.jpg

Széles rámpák futnak végig beépítve a plafon alatt a macskáknak az egész házban. Az összes berendezés nem volt éppen olcsó mulatság, 30-40 ezer dollárt költöttek rá. Peter azt mondja, hogy kisebb költségvetésből is építhetünk ilyet mi is az otthonunkba. Szerinte ugyanis már egyszerű, olcsó polcokból is készíthetünk cicánknak mászó- és fekvő alkalmatosságot. Az ő házában az egyik legbonyolultabb berendezés egyébként a spirál rámpa volt, ami laminált falécekből és egy nagy karton csőből áll.

Trillium7.jpg

A rámpák egy komplett hálózatot alkotnak, amiken keresztül a macskák bejárhatják az egész házat egyik szobából a másikba, vagy akár ki a garázsba, ahol az almot tartják. Az építésnél figyeltek arra is, hogy ők, emberek is elérhessenek mindent, egyrészt biztonsági, másrészt tisztítási célokból.

Trillium2.jpg

A színes dekoráció egyik jellemzője, hogy olyan, mintha egy fantáziavilágba lépnénk. A macskák pedig mindehhez a tökéletes kiegészítők.

Semmilyen különleges festéket nem használtak a rámpákhoz, csak vízbázisú zománcfestéket, ami könnyen tisztítható.  Ez jól is jön, ugyanis hetente takarítják a létrákat és a rámpákat.

„Mikor elkezdtük építeni, aggódtam, hogy a macskák majd nem fogják használni, de már az építés alatt, mindent azonnal birtokba vettek” - mondja Peter. De igazából sosincs teljesen kész, folyamatosan fejleszti, új elemeket ad hozzá, macskái legnagyobb örömére.

Ez csodálatos példája a macskáinkról való gondoskodásnak, és ráadásul nagyon inspiráló. Azt javaslom, hogy Te is alakíts ki pár ilyen egyszerű- és költséghatékony macskaberendezést! Ha pedig kíváncsi vagy, Peter többi munkáját pedig a cége honlapján nézheted meg: http://www.trilliumonline.com/

(forrás: Houzz.com és Hauspanther.com)

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, vagy rendszeresen olvasod a blogot, esetleg segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr545824814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása