Kutya és macska - Barátok vagy ellenségek?

2015. augusztus 23. 13:24 - Macska_fogó

Mivel a múltkor a Facebookra feltett képre ebben a témában sokan reagáltatok, tehát érdekel titeket a téma, ezért most kifejtem az én álláspontom. Szokták tőlem kérdezni, hogy van-e kutya-macska barátság. Erre a kérdésre két választ is tudok adni: nem, semmiképpen sem lehet, és igen, persze hogy van! Bemutatom mind a kettő válasz realitását, és elmondom, mit lehet tenni, ha együtt akarunk élni kutyával és macskával is.

wp_001053_1.jpg

LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, hogy támogasd a blogot, akár csak kávé árával, hogy továbbra is minőségi tartalmat tudjak nektek adni, és még több cicának és gazdinak segíteni! Támogatni Patreonon keresztül tudsz, kattints a linkre! Ha tudni szeretnéd, mit kapsz a támogatásért, vagy segítségre van szükséged a regisztrációhoz, a fenti linkeken azt is megtalálod. Köszönöm!

Miért utálja egymást a kutya és a macska?

Ennek nagyon egyszerű oka van. Nagyjából ugyanaz a probléma, mint mikor elmegyünk a görög nyaralásra, és megkérdezzük, van-e szabad hely az étteremben. Majd a lelkes görög heves fejrázás közepette az asztalhoz kísér minket. Némileg zavarban vagyunk ugye, hiszen nálunk a fejrázás nemet jelent, míg náluk pedig az igent. Így vannak a kutyák és a macskák is egymással, teljesen ellentétes a kommunikációs nyelvük.

Vegyük például azt, amikor egy cica találkozik egy idegen kutyával. A kutya barátságos, ezért elkezdi hevesen lengetni a farkát. Igen ám, de ez a macskáknál azt jelenti, hogy feszült, ideges, nem örül a helyzetnek. Ha a macska mégis haverkodni akar, és elkezd dorombolni, mit ért ebből a kutya? Hát ez morog rám! De még mindig nem adja fel, és a kutya játékra hívja a cicát, vagyis mellső lábaira fekszik, és kidülleszti a fenekét. A macska erre azt gondolja: "Jesszus, ez rám akar ugrani!" Így mellső mancsával int felé, ami azt jelenti macska-nyelven, hogy "Mindjárt kapsz egy pofont!" Igen ám, de ezt a kutya játékos mozdulatnak veszi, és boldogan körbe ugrálja. Ez már sok a macskának, dühösen ráfúj a kutyára és elfut. Ezek után gondolja bárki is, hogy valaha is megértik egymást? Hát persze!

Miért lehetnek mégis barátok?

A nyelvi akadályok legyőzésére mi nyelveket tanulunk, miért ne tehetnék ugyanezt állataink is? Gondolok arra, hogy idővel rájöhetnek, hogy mit is jelent, ha a másik állat ezt vagy azt csinálja, Ez elsősorban rajtunk, másodsorban a kutyán múlik. Ugyanis nekünk kell megtanítanunk a kutyának, hogy a macskát nem bánthatja, nem kergetheti, nem eheti meg a kajáját, és egyáltalán, meddig mehet el nála a játékban vagy bármi másban. Mindezekről olvashattatok már a blogban, ezért nem írom le újra, inkább mutatok pár képet, némelyiken az én állataim vannak, de néhányat ti küldtetek. Ezek ezt támasztják alá, és hát egy kép többet mond minden szónál :)

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr37727588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sutyerák 2015.08.24. 20:33:55

aranyos.
Katonaságnál a Kesztyű nevű kutyánk egy tányérból itta a tejet Józsival a macsekkal.
Együtt nőttek fel,haverok voltak.

K5000 2019.08.17. 23:42:57

Az enyém volt a spániel, meg a fekete cica az utolsó képen. Pontosan úgy volt, magam tanitottam meg a kutyát, hogy ne bántsa a macskáinkat. Ez a fekete kandúr nagy haverja volt. A macska alig várta, hogy a kutyát kieresszük a házból és ment is oda hozzá. Jókat kergetöztek, de soha egyis se bántotta a másikat. Sajnos már egyik sincs meg. A macskát elvitte valaki (szerintem az egyik szomszéd) valahova, a kutyámat meg elütötte egy autó.
süti beállítások módosítása