Melyik cica agresszív? - a megoldás

2017. április 06. 19:33 - Macska_fogó

Facebookon megkérdeztem, hogy szerintetek melyik cica a támadó fél a lenti videóban. Most elmondom a megoldást!

17474196_1291499750903436_516168967_o.jpg

A lenti videó főszereplői Chili, a vörös cica, és Éjfél, a fekete. Sokan azt írtátok, hogy egyik cica sem agresszív, páran viszont a vöröset gondoltátok annak. A megoldás az, hogy ez becsapós kérdés volt, mert egyik sem agresszív. Mindkét cica játszik. Az igaz, hogy Chili a domináns, ugyanis a fekete, Éjfél nemrég költözött csak be, előtte a Chili már ott volt. 

Miért mondom, hogy ez csak játék?

Nézzük meg részletesen a videót! Már az elején, amikor a Éjfél elrohan, Chili megáll, nem üldözi. Nem sokkal utána felugrik a fotelba, és elkezd mosakodni. Egy támadó, agresszív macska nem mosakszik. A 20. másodpercben kezdődik a birkózás: Chili ráugrik Éjfélre. Ő a hátára fekszik, ebből is látszik, hogy ő védekezik. Közben olyan hangot ad ki, amiből a gazdi arra következtett, hogy bántják a cicát. Valójában azonban Éjfél ezután el tud rohanni, a másik nem kergeti. És szinte rögtön vissza is tér! Ez nagyon fontos, mert ez is azt jelzi, hogy ő akarja folytatni! Azonnal ismét védekező pozíciót vesz fel (a hátára fekszik, úgy rugdossa a lábával a másikat), de utána Chili kerül a padlóra, és ő lesz a védekező. Cserélődnek tehát a szerepek, ebből is látszik, hogy ez csupán játék.

Chili és Éjfél viszonya

Ez a videó kicsit később készült, miután adtam pár tanácsot a kedélyek lehűtésére. Itt már senki nem látja agresszió jelét se, ugye?

Figyelj tehát a cicádra, és értsd meg a viselkedését, így tudsz összhangban élni vele. Ha nem értesz valamit, akkor pedig kérdezz nyugodtan :)

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr4112404353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.06. 20:04:36

Azért amikor köpködve fúj és karmolni próbál, az már nevezhető agresszívnek, ugye? :)
süti beállítások módosítása