Vadkandúrkából lehet bújós cica? - 2. rész

2018. január 29. 23:16 - Macska_fogó

A legutóbb ott tartottunk, hogy Frodó már elfogadta, sőt kérte a simit. Anna viszont tartott a cicától, mert néha odacsapott. Nézzük, mi történt azóta, mert ismét sokat haladtak!

27152918_506492673077577_1658168123_n.jpg

A takarítást is szépen nézi a kuckójából.Nem fél a felmosótól sem, a kuckó kijáratából figyel nem bújik el.

A lenti videón pedig nagyon szépen látszik, hogyan kell egy félős cicával megismertetni a területét. Az elején nem érzi magáénak a helyet, ezért mindent szimatol, midenhez odadörgöli a saját szagát, aztán felbátorodik és elindul megnézni a világot :)

Már ha meglát, jön ki a helyéről és követ a helységben, figyeli mit csinálok. Nem volt azóta odacsapás sem.

Az "odacsapás" valószínűleg amiatt volt, mert Frodó még nem érezte biztonságban magát, ezért ha valami túl hirtelen volt neki vagy megijesztette, így jelezte, hogy elég.

A simogatást is egyre jobban igényli, és egyre bátrabban kéri:

Kezdi belakni a helységet és a mászókát is megnézte. Úgy érzékelem, hogy jobban bízik bennem. Bátrabban közlekedik. Szerintem lassan be fog mászni az ölembe amikor a földön ülök!

Mitől változik meg Frodo?

Anna remekül csinálja, nem csak a tanácsaim követi pontosan, de remekül ráérzett, mire van szüksége a cicának:

  • olyan helyre tette, ahol nem tud elbújni
  • ugyanakkor, ugyanott eteti, és ott marad vele olyankor
  • egyre többet van bent nála, és ilyenkor beszél hozzá
  • próbálja tágítani a cica határait, de nem erőszakosan, hanem Frodo ütemében

Vagyis a titok: állandóság, szokások kialakítása, figyelem és türelem, És persze szeretet, ennyi kell csak.

Legközelebb talán már tényleg ölbe is megy? Ki tudja? A következő részben majd kiderül!

Csatlakozz az újonnan létrehozott Facebook-csoportomhoz, akkor nemcsak ilyen tanácsokat kaphatsz személyesen tőlem, hanem a cikkeket is korábban olvashatod el. Ráadásul tehetsz fel kérdéseket is, ha még ezek után sem sikerült megoldani valamilyen problmát a cicáddal kapcsolatban.

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr9613615003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása