Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Scarlett és az anyai gondoskodás - az Anyák napja margójára

2015. május 04. 14:06 - Macska_fogó

Cat City - Macskák a nagyvilágban

Scarlett történetét talán sokan ismerik, ő egy hős mamacica, aki egy tűzvészben megmentette kölykeit, mialatt ő maga súlyos sérüléseket szenvedett.

100519cl1meodungcam7.jpg

A szemtanúk szerint a macskamama egyenként kihozta az öt, 3-4 hetes kiscicát a lángoló épületből, és lerakta őket a ház elé. Az eközben súlyosan megégett mamacica alig látott, szemét az égés okozta hólyagoktól nem tudta kinyitni, füle és mancsai komolyan megégtek, tarka bundájának csak nyomai maradtak.

Egy, a helyszíni mentésben részt vevő tűzoltó, David Giannelli a macskacsaládot egy New York-i állatorvosi klinikára vitte. Sajnos a leggyengébb, hófehér kiscica a tűzvész után egy hónappal egy vírusfertőzésbe belehalt, de három hónapos komoly kezelés után Scarlett meggyógyult. Ahogy a klinika egyik munkatársa mondta: Scarlettet mindenki úgy gondozta és kényeztette, mint egy királynőt.

Mindeközben a klinika az egész világról több mint 7000 levelet kapott olyanoktól, akik szívesen a családjukba fogadták volna a macskákat. A klinika végül úgy döntött, hogy a kölyköket két pár kapja meg, Scarlett pedig egy hölgyhöz, Karen Wellenhez költözött, aki nem sokkal korábban veszítette el szeretett cicáját. Scarlett 1996 nyarától egészen 2008. október 11-éig az asszonnyal élt, amikor a cica szívelégtelenségben meghalt.

Emlékére a North Shore Animal League nevű állatvédő szervezet díjat hozott létre, melyet olyan állatoknak ítélnek oda, melyek életüket kockáztatva állatokat vagy embereket mentenek meg.

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, vagy rendszeresen olvasod a blogot, esetleg segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr367428090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2015.05.05. 11:25:13

Az a macska egy rendes ember volt.

Catia 2015.05.05. 14:58:50

Posztomus Mancsnak is járna a díj, a kis török kislány kimentéséért! (+még ki tudja, hágy ember életéért). Ja, és hogy igazságos legyen, minden mentőkutyának járna díj!

bekerült 2015.05.05. 17:10:45

Az a macska egy igazi ANYA volt !

Mikrobi 2015.05.05. 20:48:57

Scarlettnek volt-e biztosítása? Mert az emberek az USÁ-ban nyugodtan megdögölhetnek, ha nincs biztosításuk. (Remélem, a megdögleni szót emberre szabad használni, azt tudom, hogy állatra halálos bűn.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.05. 21:25:43

Rest in Peace, Queen Scarlett! Lélekben és erkölcsben nagyobb voltál a legtöbb embernél!
süti beállítások módosítása