Új cica a régi mellé - 3. rész - videóval!

2015. november 19. 21:45 - Macska_fogó

Macska-fogós kérdések

 Lujzi és Döme gazdi mindent megtett, és kicsit többet izgult a kelleténél. De vajon összehaverkodtak-e a cicák? :)
12047297_982590351779796_2112518602_n.jpg

Szeretném megköszönni a tanácsaid, azokat is amiket előzőleg olvastam a blogon, mert nagyon sokat segített, hogy Lujzi elfogadja a kicsit. Tegnap már játszottak együtt, kergették egymást oda-vissza :) Még egy gondunk van, hogy Lujzi nem hajlandó enni a saját táljából, csak a kicsiéből, viszont ő már a steril cicáknak való tápot kapja, a kicsi meg juniort. Fúj, morog ha közelítünk hozzá, hogy elvigyük onnan, meg a kicsit sem engedi ott enni. Viszont az nem zavarja, ha a kicsi eszi az ő tápját az ő táljából. Ezt hogyan oldhatnám meg, mert jó lenne lassan összecsukni őket ha minden rendben lesz köztük, hogy a kicsinek ne kelljen a fürdőben bezárva lenni. Köszönöm válaszod!

Hát valószínűleg a junior kaja jobban ízlik neki, ezért eszi azt :) Ilyenkor több dolgot ki lehet próbálni.
Szórj egy kis junior kaját Lujzi táljába, ezzel becsapod, és megeszi az alatta lévő kaját is.
Adj a kicsinek magasabban enni, pl. egy széken vagy asztalon. Ezzel a pozícióját is növeled.
Ha ezek sem segítenek, etesd külön helyiségben őket, ameddig nem kapják már ugyanazt a tápot. Utána már szerintem nem lesz ebből probléma.

 Ez a videó pedig szerintem minden kétséget kizár, és biztosak lehetünk benne, hogy jól megvannak a cicák :) Ráadásul nagyon cukik is :)

 Neked is kérdésed van? Tedd fel a Kérdésed van cicás témában? poszt alatt! 

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr178090224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boros Julianna 2018.06.25. 12:58:45

Brit 2 éves cicánk a lakás minden részét használhatja, kárt nem okozott semmiben. Egyedül az ágyam alsó kárpitos részét tiszteli meg. Különösnek találom, hogy a részére vett - immár második macska bútort egyáltalán nem akarja igénybe venni, megnézi, és elkerüli.
Az elsőt elajándékoztam, miután nem volt elég stabil, és az ülő részein soha nem feküdt le (Pharos, 3 lépcsős) Most vettünk egy stabil, óriási kaparóhordót belső búvóhelyekkel, 2 hónapja, de rá sem néz. A lyukakba nem mer belemenni.
A macskavonzó spray semmit sem tesz.
Tanács????

Köszi.

Macska_fogó 2018.06.28. 10:28:51

@Boros Julianna: Sok gazdi számára probléma, hogy a drágán vásárolt kaparófát a cica egyáltalán nem használja, azonban a kanapét, az ágy lábát nagyon szívesen. Ennek az az oka, hogy a cica által kiválasztott tárgy betölti számára a "jelzőtábla" szerepét, vagyis olyan helyen van, amivel jelezheti, hogy ez az ő területe, valamint ő azt az anyagot szereti kaparni. Ezen kívül még sok szempontot figyelembe kell venni, hogy megtaláld a cicádnak is neked is ideális kaparófát, ezért olvasd el a lenti két cikket, ismerd meg általuk jobban a cicád igényeit, és adj neki olyan kaparófelületet, amit szívesen használ!

szeretemacicamat.blog.hu/2018/01/10/macskakaparas_vs_butorok_1_resz

szeretemacicamat.blog.hu/2018/01/15/macskakaparas_vs_butorok_2_resz
süti beállítások módosítása