A 2019-es év 5 legkedveltebb cicás cikke

2020. január 19. 20:36 - Macska_fogó

Így az év elején szokás visszatekinteni, és megnézni, mit is értünk el. A blog szempontjából a 2019-es év a hatodik év volt, ennyi ideje működik és adok tanácsokat cicás gazdiknak a kedvencük viselkedésében. Most bemutatom azokat a cikkeket, amiket tavaly írtam, és a legtöbben olvastátok el őket.

pexels-photo_1_1.jpg

A ranglista nem meglepő, nyilvánvalóan a blog olvasóit érdeklik a cicák viselkedése, szeretnék tudni, mikor boldog a cicájuk, és cuki cicás fotókat is szeretnek nézegetni. 

1. 6 jele annak, hogy boldog a cicád

22 381 megtekintés, kattints ide a cikkhez!

68778211_10215372770652710_2731188695871782912_o_1.jpg

A tavalyi cikkek közül abszolút ez volt a legsikeresebb, több mint húszezren voltatok arra kíváncsiak, hogy boldog-e a cicátok. Ez mégiscsak fontos dolog, és érdekes a története annak, ahogyan eszembe jutott a cikk alapötlete. Egy interjút adtam, és a riporter megkérdezte, honnan tudhatja a gazdi, hogy boldog a cicája. És akkor beugrott, hogy ugyan mindig arról beszélek, hogy elsősorban azt akarom elérni, hogy a cicák boldogok legyenek, de még sosem beszéltem arról, hogy milyen jelei is vannak a 'cicaboldogságnak'. Legalábbis nem ilyen összefoglaló módon. Így hamar megszületett ez a cikk, és láthatóan örültetek neki. Fontos, hogy a cikkben szereplő képeket Ti küldtétek a Facebook-csoportba, vagyis ezek a Ti boldog cicáitok!

2. A cicafüggőség 13+1 jele

18 085 megtekintés, kattints ide a cikkhez!

black-cat-black-keyboard-cat-1049764_1.jpg

Ez egy általam kitalált felsorolás, amit viccesnek, szórakoztatónak, de azért elgondolkodtatónak szántam. Láttam egy hasonló, kutyás listát, és az alapján találtam ki a saját cicafüggősségi jeleim. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fogjátok szeretni, de most nem bánom, hogy tévedtem.

3. 6+1 jele annak, hogy a cicáid kedvelik egymást

16 862 megtekintés, kattints ide a cikkhez!

00_kiemelt_fo_1.jpg

Aki egyszer cicás lesz, az mindig is az marad. És ahogy a reklám is mondja "egy macska sohasem elég" (persze lehet, hogy ez kicsit másképp hangzott el...), így ezt is sokan elolvastátok. Tulajdonképpen a cicaboldogság-cikk után egyenesen következett ez a "cicabarátság" téma, mert sokszor kerestek meg cicák összeszoktatásával. A cikkben szintén a ti képeitek szerepelnek a Facebook-csoportból.

4. Miért dorombolnak a macskák?

11 041 megtekintés, kattints ide a cikkhez!

adorable-animal-cat-1359292_1.jpg

A rejtélyes dorombolásról szól ez a cikk, arról, hogy miért és hogyan dorombolnak a macskáink. Sokáig az orvosok is vitatkoztak arról, pontosan hogyan adják ki ezt a hangot a cicák, de most már elég sokat tudunk mind a képzéséről, mind arról, mire is szolgál.

5. 14+1 akkor és most kép cicákról - 2. rész

7 730 megtekintés, kattints ide a cikkhez!

guriga_1.jpg

Ez az egyik kedvenc tavalyi témám volt. A blog Facebook-csoportjába posztolt az egyik aktív tagunk egy "akkor és most" fotót a cicájáról, és ezzel valóságos lavinát indított be (ezt itt is köszönöm!). Mindenki elkezdett ilyen képeket megosztani, nagyjából száz pár képet töltöttetek fel a csoportba, sokan nem értették azt se, mi ez, de mindenki meg akarta mutatni cicája átalakulását. Voltak olyan képek, ahol nagyon cuki kiscicából lett cuki nagycica, de a mentett, csenevész kiscicák átalakulása gyönyörű macskákká is nagy sikert aratott. Annyi kép született, hogy eddig két rész született belőle, de tervezek még belőle legalább egyet idén is.

Ezek voltak tehát a legsikeresebb tavalyi cikkek a cicás blogon. Neked melyik a kedvenced? Remélem, idén még jobban fognak tetszeni az írásaim!

Ha érdekelnek a macska-viselkedési tanácsaim, kövesd a Facebook-oldalam, illetve csatlakozz a Facebook-csoportomhoz.

Kérlek, ha tetszett a cikk, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr9515416898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása