Hogyan közelítsek a (félős) macskához?

2014. február 04. 16:42 - Macska_fogó

Hogyan szocializálj macskát?

Nagyon óvatosan! Komolyra fordítva a szót, tényleg úgy. Ha először találkozol egy félős, antiszociális, bizalmatlan cicával, akkor fogadj meg pár tanácsot. A végén még haverság is lehet így belőle :) Folytatódik a "Hogyan szocializálj macskát?" sorozat a 8. résszel.

close-up-photo-of-cute-white-kitten-lying-in-basket-2131978.jpg

Kicsi vagyok!

Próbálj minél kisebbnek látszani. Ülj le a földre, vagy feküdj le, húzd össze magad. Ha egy nálad tízszer nagyobb valaki közelítene hozzád, te sem lennél teljesen nyugodt. Hát ezért kell ezt csinálnod.

LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, hogy támogasd a blogot, akár csak kávé árával, hogy továbbra is minőségi tartalmat tudjak nektek adni, és még több cicának és gazdinak segíteni! Támogatni Patreonon keresztül tudsz, kattints a linkre! Ha tudni szeretnéd, mit kapsz a támogatásért, vagy segítségre van szükséged a regisztrációhoz, a fenti linkeken azt is megtalálod. Köszönöm!

Semmi hirtelen mozdulat!

Csak lassan, nyugodtan közelíts a cicához. Kis lépésekben haladj, és csak akkor menj közelebb, ha biztos vagy benne, hogy a jelenlegi helyed elfogadta. Ha kell, menj vissza inkább egy lépést.

Pislogj!

Pislogással nagyon jól lehet kapcsolatot teremteni egészen reménytelen macskákkal is. Lassan pislogj rá párat, ha ő is visszapislog rád, akkor pedig örülhetsz, mert ez már egyfajta kommunikáció köztetek.

Az állandó Jolly Joker

A kaja! Ha be akarsz vágódni egy macskánál, adj neki valami finomat.  Ha nem is fogadja el rögtön, a figyelmét legalább felkeltetted.

Neked van más tipped? Legközelebb arról olvashatsz, hogyan érheted el, hogy a cica biztonságban érezze magát.

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, vagy rendszeresen olvasod a blogot, esetleg segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr705798771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása