Hogyan és miről kérdezzetek tőlem?

2019. szeptember 15. 19:00 - Macska_fogó

Az évek alatt egyre többen kerestek meg a cicáitokkal kapcsolatos problémákkal. Ennek örülök, mert egyrészt ez azt jelenti, hogy egyre többen törődtök a cicáitok viselkedésével, másrészt megbíztok bennem annyira, hogy tanácsot kérjetek tőlem. De mivel nagyon sok megkeresést kapok, megkérlek titeket, hogy ha kérdésetek van cicás témában, akkor azt az általam preferált csatornákon tegyétek fel, valamint segítséget adok abban, milyen témákban kérdezhettek tőlem. Kérlek vegyétek ezeket a kéréseim figyelembe, mert csak így tudok hatékonyan segíteni nektek és a cicáitoknak.

animal-animal-photography-cat-45201_1.jpg

Mielőtt kérdeznél

Kérlek, mielőtt kérdést tennél fel, egyrészt gondold végig, mi a probléma, miben szeretnél változtatni, és mennyi időt és energiát szánnál rá. Az első és legfontosabb dolog ugyanis, hogy ismerned kell a saját cicád, hogy tudj változtatni a viselkedésén. A második pedig, hogy tudd, neked kell megtenned a lépéseket, én csak tanácsokat tudok neked adni. És a harmadik fontos dolog, hogy kérlek előtte olvasd el a blogban a problémádra vonatkozó eddig cikkeim, hátha abban meg is találod a választ. A fontosabb írásaim összegyűjtöttem a Minden a cicád megneveléséhez című cikkemben. Itt kezd tehát!

Miben tudok segíteni?

Ebben a blogban macska-viselkedési tanácsadással foglalkozom, ami azt jelenti, hogy ha olyan viselkedést produkál a cicád, amit nem értesz, nem tetszik vagy valamilyen okból kifolyólag káros. Ilyen témakörök például:

  • Félős cica
  • Agresszív cica
  • Szobatisztasági problémák
  • Cicák összeszoktatása
  • Macska és kutya összeszoktatása
  • Éjszakai dorbézolás
  • Rombolás
  • Egyéb viselkedési problémák

adorable-animal-bed-2061057_1.jpg

Mivel ne engem keressetek?

A fentiekben tudok, a lentiekben azonban nem tudok, vagy nem is akarok segíteni:

  • Orvosi problémák: vidd orvoshoz!
  • Kóbor macskák mentése: keress ezzel foglalkozó szervezetet a környezetedben!
  • Rossz tartási körülmények között élő állatok miatt: szintén!
  • Ivartalanításban segítség: szintén!
  • Nem kívánt szaporulat elajándékozása: ivartalaníts!

Hol kereshettek?

Kérlek a lenti csatornák egyikén keressetek meg, így tudok csak hatékonyan minél több gazdinak segíteni. Leírom, hogy mik ezek a felületek, valamint milyen előnyei és hátrányai vannak.

animal-cat-feline-38867_1.jpg

A blogban

A blogban van egy bejegyzés, kifejezetten a hozzám intézett kérdéseknek fenntartva, Kérdésed van cicás témában? címmel. Itt már körülbelül kétszázan kérdeztetek tőlem az eddig hat évben, ezért érdemes átolvasni, sok mindenre megtalálható benne a válasz. De ha mégis kérdeznél, az sem baj. Előnye ennek a formának, hogy általában ezt válaszolom meg leghamarabb, a hátránya pedig, hogy itt nyilvánosan tudsz csak kérdezni, bárki láthatja a beszélgetésünk. De mivel egy blog.hu-s regisztráció kell csak hozzá, és a választott beceneveden kívül semmit se fognak mások látni, szerintem ez is vállalható.

Facebook-oldal üzenetben

A blog Facebook-oldalán tudsz nekem üzenetet küldeni. Ezt is elég hamar meg szoktam válaszolni, jellemzően hetente egy-két alkalommal tudok időt szánni a válaszokra, itt viszont privát tudunk beszélgetni, más nem látja. Valamint itt tudsz fotót és videót is küldeni, amit sokszor kérek. Kell viszont hozzá Facebook-regisztráció.

Facebook-csoportban

A blognak van saját Facebook-csoportja is, ahol rendszeresen kérdeztek, vagy csak megosztotok egy cuki cicás képet. Ha itt kérdezel, akkor annak az előnye, hogy több csoporttag véleményét is megtudod, viszont nem biztos, hogy én is fogok neked válaszolni. A csoport zárt, így nem láthatóak nem tagok számára a posztok.

Hol ne keressetek?

Végül pedig kérem, hogy  ezeken a csatornákon ne keressetek meg cicaviselkedéssel kapcsolatban.

adorable-animal-animal-world-209037.jpg

Privát Facebook profilomon üzenetben

A privát oldalamon az ismerőseimmel szeretnék beszélgetni. Ráadásul így nehezebben tudom mikor ki kér tőlem segítséget, és ki küld csak egy cuki cicás videót. A blognak van Facebook-oldala, ott is tudsz írni üzenetet, kérlek azt használd. 

E-mailen

Van ugyan egy email címe a blognak, de azt viszonylag ritkán nézem, ezért ha csak nem kérem ezt tőled én, ne ott írj, mert ellenkező esetben hosszú válaszadási időre számíthatsz. 

Blog.hu üzenetben

Ez egy olyan blog.hu szolgáltatás, ami szerencsére kevesen ismertek, cserébe viszont nem lehet kikapcsolni. És a privát emailemre jön az üzenet, amire válaszolni már csak emailen tudok. Ha van blog.hu regisztrációd, akkor kérlek, a kérdésed a blogban tedd fel, a fenti linken. 

Köszönöm, ha figyeltek erre, és betartjátok a fenti kéréseim, mert így tudok nektek hatékonyan segíteni!

Valamint kérlek, ha tetszenek a cikkeim, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr7215092490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pz_ilka 2022.12.07. 17:49:18

Kedves Attila! Egy barátom nevében írok Neked (sajnos ő nem tud magyarul). Az illetőnek van két nagyjából féléves kandúrkája, annyira félősek, hogy a gazdikon (a srácon és az élettársán) kívül senkit nem tűrnek meg maguk mellett. Mielőtt a cicák hozzájuk kerültek, haveromék sokat utaztak, most azt szeretnék elérni, hogy az élettárs szüleire bízhassák néha, egy-két hétre a macskákat, ez azonban jelenleg lehetetlen: ezektől az emberektől a cicák kiemelten rettegnek, mióta egyszer kényszeríteni próbálták őket az ismerkedésre. Tanácsot szeretnénk kérni Tőled, hogyan lehetne mégis összeszoktatni cicákat és szülőket? Segítségedet előre is köszönöm, a barátom és a cicák nevében is!
süti beállítások módosítása