Kandúr mellé kiskandúrt - 2. rész

2015. szeptember 30. 23:34 - Macska_fogó

Macska-fogós kérdések

A múlt héten megtudtuk, kiket kell összeszoktatni, és most tovább bonyolódik a helyzet. Mi lesz ebből szerintetek?

img_2018.JPG

Folyamatosan úgy csinálom,ahogy megbeszéltük, de a nagy még mindig nem engedi közel a kicsit. Két külön szobában vannak, nyitott ajtónál etetem őket.
Ilyenkor a kicsi jó étvággyal eszik, a nagy pedig csak bámulja. Beleszagol az ételbe, de nem hajlandó megenni. Ha nyugodtabb, próbáljuk beengedni a picit, de mikor közelebb ér hozzá fúj rá. Ma már a kaja megjelenésekor ráfújt, felemelte a hátsó felét, és hátrált tőle. Tegnap ki kellett kapni a kicsit, mert támadni akarta. Fog ez még enyhülni, csak legyek még továbbra is kitartó? A szagát már elviseli, és nem zavarja ha a másik macska illatát érzi rajtuk, de nem közeledik hozzá. Volt egy kis jobb időszak, amikor csak bámulta, és nem támadt, most visszaesést tapasztalok megint. szeretném ha legalább elviselnék egymást. Lehet nála ez hosszabb idő, a kicsi menne hozzá játszani ismerkedni. Akár több hónapig is tarthat még ez az állapot?

Mit jelent az, hogy támadta a kicsit? Ráfújt, morgott, a mancsával felé csapott, vagy volt tényleges testi kontaktus is? Ha nem, miből gondolod, hogy támadni akart?
Ha a nagy cica nem eszik a kicsi közelében, akkor tedd messzebb a tálat. Végső esetben csukd be az ajtót. Mindig az a jó távolság, ahol már elkezd enni. Szép lassan kell ezt a távot közelíteni, de mindig csak annyira, hogy mindketten egyenek. Igen, lehet több hónap is, ez Rajtad és a cicán múlik, de fokozatosan kell lennie fejlődésnek. Kitartás!

Egy hét múlva megtudjuk, mi lett a vége a drámának. Ki mire tippel? :)

Neked is kérdésed van? Tedd fel a Kérdésed van cicás témában? poszt alatt! A képeken a két cicát látjátok, a fiatal ragdoll cica a fehér, a perzsa cica pedig a fekete macska.

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr907873388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása