Első hónap összefoglaló - Lucifer-projekt

2013. október 04. 19:16 - Macska_fogó

Lucifer megszelídítése, avagy hogy lesz ördögből kiscica?

Lucifer egy hónapja van nálam. El se hiszem, annyi minden történt egy hónap alatt. És sokkal jobban haladunk, mint ahogy vártam. 

WP_000403.jpg

Ha belegondolok, hogy a menhelyen hetekig (!) nem látták, mert elbújt, és szinte soha nem jött elő. Most pedig a nap nagy részét látható helyen tölti, teljesen szabad akaratából! Ez nagyon nagy dolog, azt jelenti, hogy sokkal magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb.

A többi macskával jó a kapcsolata, a kutyát megtűri, bár tőle még tart. A napi etetéseket nagyon várja, és amikor olyan kedvében van, a simogatást hangos dorombolással és bújással hálálja meg :) Gyakorlatilag az egész lakást kiismerte már, és egyre több helyet használ már. A konyhaasztal alól indulva a konyhaablak, majd az előszobában lévő cipős szekrény tetejéről a szobába dobbantott. Ott is felfedezte először az ablakot, majd a radiátor melletti fekhelyet, most pedig már az ágyon heverészik. Hatalmas utazás ez ám egy antiszociálisnak elkönyvelt macskától!

Természetesen még mindig sokszor megijed: ha hirtelen közel megyek hozzá, vagy vendég jön, ő elbújik valahova. De ez már csak idő kérdése, és azt kell mondjam, nagyon büszke vagyok rá. Elindult abba az irányba, hogy egyszer ő is boldog gazdis cica lehessen. És bár még csak az út elején tart, minden okom megvan arra, hogy reménykedjek a boldog befejezésben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr145551760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása