Ki is az a Lucifer?

2014. január 02. 13:12 - Macska_fogó

Lucifer megszelídítése, avagy hogy lesz ördögből kiscica?

Sajnos Lucifer gazdijelöltje visszamondta, ugyanis nem tud érte jönni a közeljövőben (külföldre költözött volna Luci). Ezért - és mert a noés lányok kérték ;) -, írtam egy jellemzést Luciferről: milyen cica, hogy viselkedik, mivel lehet levenni a lábáról stb. Illetve egy galériát is csináltam az eddigi képekből. Ha valaki szeretne egy ilyen különleges cicát, akkor írjon a macskementes@noeallatotthon.hu email címre!

Lucifer kb. 8 éves, ivartalanított kandúr fehér cirmos cica. Élete első 6 évét (!) egy kazánházban élte le, az ott dolgozók etették. Megszűnt ez a részleg, és a cica tovább nem maradhatott, így került a Noéba. Egyik füle régebben megsérült és leszakadt. 

Álljunk meg egy kicsit. Ilyen kezdettel ugye nem sok jóra számítotok? A cica a teljes kölyökkorát és a felnőttkora jelentős részét egy zajos, koszos, egy cicának félelmetes gyárban élte le, ahol igazán sose volt gazdija, sosem vigyázott rá senki, este senkinek az ölébe sem ülhetett. Én ezek után egy antiszociális, emberektől tartó macskára számítanék. Luci ilyen is volt, nem látta hetekig senki, mindig elbújt, és mindentől félt. De nagyon hamar kinyílt, és most már egy kedves és bújós cicus lett :)

Luci tehát élete eddigi megpróbáltatásai ellenére is tudott bízni az emberben. Ezért mindössze 4 hónap alatt teljesen megváltozott a jelleme. Mindig szem előtt van, nagyon kíváncsi, minden érdekli. Idegenek előtt is nyugodtan viselkedik, sőt, képes akár rögtön az ismeretlen ember öléből enni a párizsit, hangos dorombolás közepette :) Rögtön meg is érkeztünk ahhoz, hogy Lucifer kajával nagyon jól motiválható, ezért ha egy gazdi befogadja, kezdetben ezzel látványos sikereket érhet el. Emellett Lucifer szeret ölbe jönni, ott dorombolni és aludni. Alapvetően imádja, ha simogatják, ilyenkor rögtön eldobja magát és hangos dorombolással adja tudtunkra, hogy ez neki jó :) Azt még nem szereti, ha felveszik, sokkal jobban tetszik neki, ha ő döntheti el, hogy kinek az ölébe megy.

 Az embereket tehát imádja. Más macskákkal is jól kijön. A kutyákat nem szereti annyira, de nem is ellenséges velük, a békés egymás mellett élés a taktikája. Természetesen szobatiszta, nem rombol, nem randalírozik, nyugodt és kiegyensúlyozott cica.  Most hogy belegondolok, Lucifert át kellene nevezni mondjuk Gabrielnek :D

Csak lakásba adjuk örökbe, oltva és ivartalanítva, egyke macskának vagy más állatok mellé is. Szokták kérdezni, hogy meddig élhet egy cica, hiszen nem kölyökmacskáról van szó. Ezt nehéz megmondani, de mivel teljesen egészséges, ezért én még akár még egyszer ennyi időt is adnék neki. Nekem van két saját macskám, akik hamarosan 13 évesek lesznek, de az öregség semmilyen jelét nem fedeztem fel náluk. Az, hogy egy macska mennyi ideig él, sok mindentől függ, de én úgy gondolom, hogy a tartási körülmények nagyban hozzájárulnak.

Összegezve tehát, Lucifer egy kedves, dorombolós, középkorú kandúr cica, aki nagyon várja már az álomgazdit, aki végre állandó, biztonságos otthont ad neki, amit ő hangos dorombolással hálálna meg :) 

 Ki szeretne tehát egy angyalian ördögi cica gazdája lenni? ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr545721288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása