A cicafüggőség 13+1 jele

2019. október 13. 12:51 - Macska_fogó

Mennyire szereted a cicád? Talán egyenesen rajongsz érte, szinte függőség jeleit mutatod felé? A lenti 14 ponttal le tudod tesztelni, mennyire vagy "macskafüggő". Természetesen ez egy kis bolondság, amit nem kell túl komolyan venni. Ha mindegyik pont igaz rád, attól még nem kell megijedned, az is teljesen normális. Hiszen az egyiptomiak is istenként tisztelték a macskákat, akkor te miért ne tehetnéd? Sőt, más megfogalmazásban azt is mondhatjuk, hogy nem macskafüggő vagy, hanem gondos gazdi, ami igazán dicséretes dolog.
adorable-animal-british-1314550.jpg

Nézzük tehát a jeleket, számold össze, menyi igaz rád ebből, a cikk végén pedig értékeld magad, mennyire vagy macskafüggő!

1. A cicád az ágyadban alszik

adorable-animal-beautiful-62640.jpg

Felengeded az ágyba, sőt, lehet, hogy van saját párnája is, amin alszik? Ha igen, ezt be is húzhatod egynek!

2. A cicádnak van saját helye a kanapén

20190627_160452_1.jpg

A cicáknak fontosak a saját, biztonságos helyek. Ha ez a kanapé vagy fotel, annak örülj, mert egyrészt szeret hozzád közel lenni, másrészt látható és központi helyen van, ami azt jelenti, hogy magabiztos és jól érzi magát. Ha saját helye van a kanapén, vagy netán saját kanapéja vagy fotele, az már komoly jel a függőség felé!

3. Ha a cicád az öledben alszik, nem állsz fel

adult-alluring-attractive-2878764.jpg

Most őszintén, melyik cicással nem fordult még elő, hogy leült egy percre, mire hopp a cica máris az ölébe ugrott és kényelmesen elhelyezkedett. Hát kinek van szíve ezek után felállni és lelökni szegény cicát? Ugye hogy nincs!

4. Külön kajapolca van a konyhában

73052926_2396529287069120_6022119154918621184_n.jpg

Esetleg fiókja vagy netán szekrénye is van, szép rendben külön a száraztáp és a nedves, külön a jutalomfalatok. Néha az is előfordul, hogy neki több kaja van otthon, mint neked, te majd rendelsz pizzát vacsorára, de ő nehogy éhezzen! 

5. Amikor hazaérsz, a cicádnak köszönsz először

Hiszen úgyis ő az első, aki rohan üdvözölni, hogyan is lehetne ez másképp? De ha mégsem így van, akkor kétségbeesetten keresni kezded, nem történt-e valami baj! Pedig csak túl mélyen aludt, és nem ért rá foglalkozni az ilyen aprócska dolgokkal, mint hogy ki jön-megy a lakásban. 

6. Mindent megveszel, ami cicás

blurred-background-cat-cat-face-1461806.jpg

Tucatnyi cicás bögréd, pólód és egyéb ruhád van már, a falakon vannak cicás képek, a kanapén cicás párna, a szekrényeken cicás szobrocskák. Ha a cicád nem is látná valaki, aki először megy be a lakásodba, akkor is leesik neki rögtön, hogy cicás vagy. 

7. A cicádnak több játéka van, mint neked cipőd

adorable-animals-bed-160755.jpg

Csörgős és nem csörgő labdák, botok a végükön műegerekkel, macskamentás játékok tucatjai vannak a lakásban? Egy része valahol a kanapé vagy az ágy alatt persze, és csak akkor veszed őket észre, amikor a cicád kivadássza onnan és végiglökdösi a lakáson? Hát most tényleg azt mondod, hogy nem vagy cicafüggő? 

8. Lemondasz programokat a cicád miatt

adorable-animal-antique-208839.jpg

Nem akarod olyan sokáig egyedül hagyni, ezért nem is szívesen szervezel több napos programokat, mert félsz hogy stresszes lesz szegény a hiányodtól, vagy nem tudja úgy ellátni más, mint te? Ez már tényleg komoly függőség jele! 

9. "Használati utasítást" írsz a cicádhoz

animal-animal-photography-bicolor-cat-3054570.jpg

Ha mégis rászánod magad egy pár napos vagy hetes útra, akkor hosszú hónapokon át választod ki az ismerőseid közül azt a személyt, aki majd jön etetni és foglalkozni vele, vagy azt a panziót, ahova elviszed. Valamint egy hosszú listát írsz arról, hogy a cicád mit szeret és mit nem szeret, mit, mikor és hogyan kapjon enni, hányszor és hogyan játsszanak vele. Ugyanezt megírod az új párodnak vagy a barátaidnak is, ha hozzád jönnek vendégségbe.

10. Aki nem szereti a cicád, azt te sem szereted

adorable-beautiful-cat-2118863_1.jpg

Aki nem szereti a cicákat, az már neked sem szimpatikus. Ha egy vendéged arról panaszkodik, hogy cicaszőrős lesz a ruhája, ha leül a kanapén, közlöd vele, hogy márpedig a cicád itt lakik, ő meg nem, így ha ez neki nem tetszik, kívül tágasabb!

11. A cicád kap karácsonyi ajándékot

animal-boxes-cat-770012.jpg

A szeretet ünnepén sem feledkezel meg a kis kedvencedről, csomagolsz neki is ajándékot, különleges jutifalatot, új játékkal vagy macskavárral leped meg. És természetesen posztolod Facebook-ra, mennyire örül a meglepetéseknek. Elvégre ő is családtag! 

12. Megünnepled a cicád szülinapját

animal-animal-photography-blurred-background-1842681.jpg

Ha tudod, mikor van, ha pedig nem, akkor egy körülbelüli napon tartasz neki ünnepséget. Ajándékokat veszel, talán még tortát is sütsz neki. A fotó és a Facebook-poszt itt sem maradhat el.

13. Az üdvözlő kártyákat a cicád nevében is aláírod

black-cat-black-keyboard-cat-1049764.jpg

Ha küldesz valakinek születésnapra vagy valamilyen évfordulóra üdvözlőkártyát, akkor az ő nevét is ráírod, mert a családtagokat is mindig szerepeltetjük ilyenkor, és különben is tudja mindenki, hogy neked milyen cuki cicád van!

+1. A cicádnak is rendezed be a lakást/házat

Nem csak leteszel egy kaparófát a lakásba, hanem eleve úgy helyezed el a bútorokat, hogy a cicád tudja őket használni, például a szekrény mellé teszel egy kisebb szekrényt vagy cicabútort, hogy feltudjon a tetejére ugrani. De felfúrsz akár polcokat is csak azért, hogy tudjon azokon keresztül függőlegesen közlekedni. Sőt, saját szobát rendezel be neki, az erkélyre macskahálót szerelsz, vagy kifutót építesz neki a kertbe, hogy biztonságosan tudjon kint lenni. Ez már a gyógyíthatatlan cicafüggőség biztos jele! Ezek a képek a blog Facebook-csoportjának egy tagjától vannak, az ő cicái ilyen szerencsések, hogy szinte cica-palotában élhetnek! Csatlakozz Te is a csoporthoz, ha meg akarod tudni, hogyan készítették a cicaszobákat és kifutókat!

Értékelés

Minden pont a tizennégyből 1 pontot ér, add össze a pontjaid és nézd meg a lenti értékelést!

adorable-animal-animal-photography-2883613_1.jpg

  • 1-5 pont: Jó-jó, van cicád, szereted is, de mértéket tartasz az imádásban. Azért neked is van életed!
  • 5-9 pont: Imádod a cicád, és megteszel mindent érte. De azért nem vagy "örült macskás nő/pasi", hülyeségekre nem költesz feleslegesen!
  • 10-14 pont: Hát te aztán teljesen cicabolond vagy! Nem tudod elképzelni a cicád nélkül az életed, és minden cicát imádsz, és mindent, ami akár csak kicsit is kötődik a macskákhoz. Üdv a cicafüggők között!

Hány pontban ismertél tehát magadra? Menthetetlen macskafüggőségben szenvedsz, vagy még csak úton vagy oda? Néhány kép a blog Facebook-csoportjának tagjaitól van, ha Te is macskabolond vagy, csatlakozz a csoporthoz, valamint kövesd a Facebook-oldalt!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr7815219274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökönrúgott Feleségek 2019.10.13. 20:39:49

Baromi jók a képek, illenek a felsorolt "jelekhez". Szerintem (én azt gondolom) már az első háromra igennel válaszolva súlyos függőséget jelez :)

woar 2019.10.13. 20:53:45

Hááát
14-ből 12 egyértelmű igen, egy talán és egy nem. Még szerencse, hogy az asszonynak is hasonló eredmény jött ki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.10.13. 22:32:59

Persze, hogy csak játék a kérdéssor, de az első 3 kérdést dupla pontszámmal kellene értékelni. Vagy inkább triplával.

gabiiii 2019.10.13. 22:34:01

Írnék valami hosszabb kommentet, de sajnos egy kézzel csak lassan tudok írni, a másikat viszont nem tudom mozdítani, mert egy vörös fekszik rajta és éppen most gyömöszöli pépesre.

Chubbie 2019.10.14. 07:09:36

azt hittem, hogy valami nagyon magas pontszám fog kijönni, de úgy látom, egészen józanul állk a kérdéshez: 6 igen.... :-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.10.14. 08:48:48

Szóval az ágyban alvás megvan, bár saját párna nincs, mert az én párnámon alszik, amelyen azért nekem is marad egy kis csücsök - bár leggyakrabban hozzám bújik a paplan alatt. :) A saját hely a kanapén csak azért nincs, mert nincs kanapé abban a szobában, ahol a legkedvesebb cicánk lakik.

A saját polc a konyhában két okból nincs meg. Az egyik az, hogy a főzéshez valót a spájzban/kamrában tároljuk, a másik meg az, hogy a mi cicáink csak kétféle kosztot kapnak: Ha***cat Junior szárazkaját, amit 2*10 kilós zsákokban rendelünk, és főtt - a szállítás napján és másnapján még nyers - csirkenyakhátat, ami nem polcra, hanem a hűtőbe való.

Viszont egy 240 literes fagyasztóládában kizárólag a cicáknak és a kutyáknak való húst tartjuk, hogy mindig legyen tartalék, ha a boltba nem szállítanak frisset, ami sajnos előfordul.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.10.14. 09:11:54

p1.picsto.re/cRfxF.jpg

@gabiiii:

Ezt übereld (bár ezen a képen nem az én, hanem a férjem két karját foglalják el a cicák):

p1.picsto.re/MCt8Q.jpg

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.14. 10:18:30

"Nem foghat egyszerre a macska kint, s bent egeret.." :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2019.10.14. 15:20:03

Csak azt tudom mondani továbbra is, hogy egy büdös q banda ez, az összes cafka cica, megh.lyítenek mindenkit előbb-utóbb.
:D
Még egy kérdés lehetne, pl, hogy összeszólakoztatok-e már a családban azon, hogy a céda jószágja kinek a hasán aludjon el?
:-)))))))
Az amelyik a talpakon üldögél, azonnal kéne, úgy meggygúrnám, mint a tésztát.
A fehér oroszlán is gyönyörű, meg aki tartja, a kétlábú cica, az is!
:D

]{udarauszkasz 2019.10.14. 22:12:46

Nekem azert a 8 pont osszejott, tobbre szamitottam:) Nalunk nincs vita macskan, mert ketto van:D Egy labujjvadasz, es egy kejenc szortyogve dorombolo. Szulinapot azert nem unneplunk, mert nem tudjuk mikor szulettek, az egyik menhelyrol jott, a masikat nyaralasbol hoztuk haza. (Kidobtak a szakado esoben >:-[[ , csak egy szemem sarkabol elhussano fekete apro foltkent kezdte, csaladtag lett belole:))
süti beállítások módosítása