Glória, az egyetlen

2016. március 20. 22:11 - Macska_fogó

Sokáig gondolkodtam, mit írjak most le. Talán a leghelyesebb, ha leírom a tényeket, és megpróbálom összeszedetten ezt megtenni. Bár most elég nehéz... 

gloria_normal.JPG

Tegnap este meghoztam a döntést. Kijött a doki, megvizsgálta és megbeszéltük, mik a lehetőségek. Kislány egy hete nem evett, a tudata sem volt teljesen tiszta. Sokszor fordult elő, hogy elindult valamerre, nekiment valaminek, majd ott állt hosszú ideig, mint aki nem tudja, mi történt... Vagy leesett az ágyról, mert nem vette észre, hogy vége van... És akkor a  rendszeres körbe-körbe járkálásról, és arról a panaszos nyávogásról, amivel esténként felsírt, nem is beszélve... Már nem önmaga volt, nem volt az a fény a szemében, ami ezen a képen is látszik. A teste pedig 3.7 kg-ot nyomott tavaly novemberben, most pedig mindössze 2 kg volt.

Glóriát tehát elengedtem. A karjaimban tartottam, amikor az injekciók hatására már nem vett többé levegőt. Annyira gyenge volt, hogy már az első injekció is majdnem elvitte...

Nincsenek erre szavak... Utána mérhetetlen nagy fájdalmat éreztem, azóta viszont csak ürességet. Még tegnap este eltemettem a kis testét, még kicsinosítom a sírt és csinálok róla fotót.

Iszonyatosan hiányzik... A hónap végén lett volna egy éve, hogy a Sereg a segítségemet kérte egy antiszoc cica elhelyezésében. Biztos sokan nem emlékeztek, de Glóriát egy IX. kerületi, kisebbség lakta házból mentették, ahol a pincében lakott. Az egyik mellső lábát is valószínűleg ezen "emberek" (és most nem a származásukra, hanem a viselkedésükre célzok) törték el, ami miatt bicegett. Emberekkel szemben így kezdetben nagyon távolságtartó volt, de a macskákat és a kutyákat imádta. Egészen addig, ameddig a betegség el nem uralkodott rajta...

Akkor ugyanis elkezdtem naponta orvoshoz vinni, gyógyszerezni, naponta akár több órát foglalkozni vele. És kb. 1 hónap után kislány megváltozott... Az addig félős cicából egy kedves, bújós cica lett... Aki nagyon ragaszkodott hozzám. A legszebb emlékem ebből az időszakból az, amikor is ismételten naponta hordtam vénás infúzióra, és ott ültem mellette esténként, ameddig lefolyt. Előfordult, hogy munka után, este 7-8 órára értünk oda, és éjjel 2-kor mentünk el... És Glória egyik alkalommal feküdt egy asztalon, kapta ugye az infit, én meg előtte ültem. Ő pedig fogta magát, és kimászott az ölembe, mert ő inkább ott akart feküdni... Ennél nagyobb jutalmat nem tudott volna adni nekem.

Sosem fogom elfejteni őt. Ez alatt az egy éve alatt rengeteg szeretetet kaptam tőle, és rengeteget tanultam tőle, nem csak a macskák viselkedéséről, hanem magamról is. Sosem lesz még egy ilyen cicám, sosem lesz még egy Glóriám. Nyugodj békében, kislány! :'(

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr798508044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sk791121 2016.03.20. 23:06:51

Nagy aldas voltal az eleteben, hogy megismerhette milyen az, ha szeretik. Hogy megtudta, hogy nem MINDEN ember gonosz. Sajnos az emberek nagy-nagy resze az. Hogy milyen, ha valaki onfelaldozoan gondoskodik rola. Hiszek abban, hogy azert talalkoztatok, hogy ezt megeljetek egyutt. Nagyon szomoru vagyok a veszteseged miatt es nagyon orulok, hogy adatott neki es Neked is egy lehetoseg arra, hogy egyutt lehessetek. Oszinten mondom, ha nem lennenek olyan emberek, mint amilyen Te vagy, nem lenne semmi,amibe kapaszkodhatnek, ha arra gondolok, hogy az emberiseg hova fajult. Koszonom, hogy olvashatom a torteneteidet. Ha gondolatban lehet szeretetet kozvetiteni, akkor en most megteszem. Sok jot kivanok Neked.

Macska_fogó 2016.03.23. 21:34:23

@Sk791121: köszönöm szépen, de nem vagyok különleges. Bárki más meg tudta volna ezt tenni, csak AKARNIA kell és TENNI érte. Ezért írom ezt a blogot, hogy az emberek ezt megértésék.
süti beállítások módosítása