Magunk felkészítése

2013. szeptember 16. 17:55 - Macska_fogó

Hogyan szocializáljuk a macskánkat?

Mottó: „Nincs lehetetlen macska, csak tehetetlen gazdi”

Több, mint 12 éve vannak macskáim, pár éve pedig a sajátjaim mellé ideiglenesen is befogadok menhelyi macskákat, sőt, kutyákat is. Ezek között voltak idős, fiatal, félős, magának való, mindent össze pisilős is. Az első kettőt kivéve (idős és fiatal :) mindegyiket kikezeltem rövidebb-hosszabb idő alatt.

wp_000153.jpg

Hiszem, hogy egyetlen macska sem lehetetlen eset. Persze mind egyéniség, és így nem lesz minden macskából ölben alvós dorombológép, de kiegyensúlyozott, és boldog macska mindegyikből lehet. Ez csupán idő és foglalkozás kérdése. Nem kell semmilyen bonyolult dologra gondolni, figyelni kell a cicára, és szép lassan haladni, az ő tempójában.
LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, hogy támogasd a blogot, akár csak kávé árával, hogy továbbra is minőségi tartalmat tudjak nektek adni, és még több cicának és gazdinak segíteni! Támogatni Patreonon keresztül tudsz, kattints a linkre! Ha tudni szeretnéd, mit kapsz a támogatásért, vagy segítségre van szükséged a regisztrációhoz, a fenti linkeken azt is megtalálod. Köszönöm!
Arra gondoltam, hogy Lucifer rendszeres képes naplója mellett megosztom a saját ötleteim, módszereim is, mit, miért és hogyan csinálok annak érdekében, hogy elnyerjem a cica bizalmát, és megmutassam neki, hogy lehet boldog cica belőle is. Fogok írni egyszerű módszerekről, arról, hogyan ismerjük fel a macska testbeszédét, hogyan közelítsünk egy félénk macskához, egyáltalán mit és hogyan csináljunk. Ezt nem naponta, hanem hetente 2-3 alkalommal fogom nektek írni. Tehát itt egy embert, állatot nem elfogadó, félős házimacska beintegrálásának módszereit tudjátok elsajátítani. Ezek teljes egészében az én tapasztalataimon, véleményemen alapulnak. Ez persze annak is hasznos lehet, akinek már van egy alapvetően kedves, jó cicája, csak még jobban meg akarja érteni a viselkedését, vagy még jobban akar róla gondoskodni.
A következő részben ezért a legfontosabb elveket fogom veletek megosztani. Mert az első lépés, hogy mi magunk legyünk készen a cica fogadására, mi határozzuk el, hogy meg tudjuk és meg fogjuk csinálni. Azért is, mert a macska érezni fogja rajtunk, ha nem hiszünk a sikerben, ha ingerült a hangunk, vagy egyszerűen csak félünk, sikerül-e? Ezért az első lépés, hogy elszánjuk rá magunkat, és tudomásul vesszük, hogy hosszú út áll előttünk. Tudomásul kell venni, hogy a macska nem olyan, mint egy kutya: parancsszavakkal nem megyünk semmire. Ennek egyszerű oka van, nevezetesen, hogy amíg a kutya falkában él, így ha elnyerjük előtte a falkavezér szerepet, bármit elérhetünk nála, addig a macska egy magányos vadász. Nem függ egy vezértől, a bizalma elnyerése így sokkal nehezebb. Tehát készüljetek fel lelkiekben, hogy teljes egészében meg fogjátok ismerni a macskák gondolkodásmódját, így kiismerhetitek a macskátokat, ami által még jobb gazdik lesztek, mint eddig! Hát vágyhat ennél többre egy macskatartó?

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, vagy rendszeresen olvasod a blogot, esetleg segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr135517612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása