Tarthatok-e kiscicát, ha napközben dolgozom? - Macska-fogós kérdések

2013. október 03. 16:54 - Macska_fogó

Macska-fogós kérdések

Ezennel új rovatot indítok Macska-fogós kérdések címmel. Az általatok ebben a topicban feltett kérdéseket fogom itt részletesen kifejteni. Tehát ha kérdésetek van cicatartással kapcsolatban, írjátok meg, én pedig megpróbálok segíteni!

Az első ilyen kérdés, amit kaptam Tőletek, rögtön nagyon izgalmas és napjainkban mindenképp aktuális: ha egy pár hónapos kismacska befogadásán gondolkozunk, napközben egyedül lehet-e hagyni ezt az alapvetően játékos kölyökcicát? Én azt mondom, hogy igen, amennyiben gondoskodunk arról, hogy levezethesse az energiáit. Mindenekelőtt azt kell tudni, hogy minden cica egyéniség: vagyis egyik cica jobban igényli (kölyökként is) a mozgást, a másik nyugisabb. Fajtafüggő is ez, tehát érdemes a fajtának is utánanézni. Hidd el, hogy a macskatartók többsége - hasonlóan Hozzád -, dolgozó ember, és a cica mégsem szenved semmilyen hátrányt emiatt :) Amiket megtehetsz kiscicánál ez ügyben, azok a következők.

WP_000098.jpg

Tedd biztonságossá a lakást!

Zárj el minden éles tárgyat (késeket, ollókat), torlaszolj el olyan helyeket, ahová beszorulhat (hűtő mögé, szekrény mögé).

Ha otthon vagy, foglalkozz vele!

Akár reggel egy kis játék indulás előtt, vagy este egy nagyobb foglalkozás vele mindenképp kifizetődő Egyrészt, mert ez javítja köztetek a kapcsolatot, másrészt pedig, mert levezeti az energiáit, és egy lefekvés előtti játék után talán átaludja az éjszakát :)

Kaja!

Etesd naponta kétszer, reggel és este. Ez egyrészt a fejlődő szervezete miatt is fontos, másrészt pedig egy jóllakott macska lustább ;)

Ha elmész, hagyj elől neki játékokat!

Lehetőleg olyat, amivel akkor nem játszhat, ha otthon vagy. A rádiót is hagyhatod bekapcsolva, mert az emberi beszéd nyugtató hatással van általában a cicákra.

Még egy cica!

Több cica tartása is nagyon jó megoldás. Ha ketten vannak, biztos le tudják magukat foglalni. Ha már eleve kölyökmacskában és több cicában gondolkozol, akkor érdemes egy alomból választani őket, mert így biztos jó kapcsolatuk lesz.

Remélem, segítettem a döntésedben, és te is hamarosan boldog macskatartó leszel! Azt is javaslom, hogy menhelyről válassz cicát, mert egyrészt így rögtön két életet mentesz meg: azét a cicáét, akit befogadsz, és azért is, aki a helyére kerül a menhelyen, miután te elvitted a választottad. Akár fajtatiszta cicád lehet menhelyről is. Én ajánlom a Noé Állatmenhelyet, ahol mindig sok cica várja az álomgazdit. 

Tehát, legyél Te is álomgazdi! :) Neked is kérdésed van? Tedd fel a Kérdésed van cicás témában? poszt alatt!

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, vagy rendszeresen olvasod a blogot, esetleg segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr245549363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barbara Gőgh 2016.05.13. 17:53:26

Jò napot! Azt szeretném kérdezni hogy mikor és hogyan lehet kiszoktatni egy kiscicát az udvarra
Előre is köszönöm a választ! :)
süti beállítások módosítása