Csinálj mozit a cicádnak!

2017. március 11. 13:22 - Macska_fogó

Vagyis inkább "cicatévét". Hogy mi az? Mindjárt elmesélem, de ehhez előbb tudnod kell pár dolgot arról a vadászról, akivel megosztod az otthonod. Az itt leírtak ráadásul hasznosak lesznek akkor is, ha a cicádnak túl sok energiája marad, mire te megérkezel a munkából, és mondjuk esténként aludni sem hagy.

50257242_d2cf4beee6_b.jpg

Tehát az a kedves kiscica, aki az ágyadban alszik, egy vérbeli vadász. A macskafélék családjába tartozik, és vad rokonai bizony vadásznak a kajáért. És ugyan a mi macskáink háziállatok, az ösztönök még mindig dolgoznak bennük. Ez rossz akkor, amikor levadássza a függönyt a karnisról, de jó dolog is, ha tudjuk, hogyan tudjuk a cicánk igényeit is kielégíteni, és a berendezést is megóvni.

LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, hogy támogasd a blogot, akár csak kávé árával, hogy továbbra is minőségi tartalmat tudjak nektek adni, és még több cicának és gazdinak segíteni! Támogatni Patreonon keresztül tudsz, kattints a linkre! Ha tudni szeretnéd, mit kapsz a támogatásért, vagy segítségre van szükséged a regisztrációhoz, a fenti linkeken azt is megtalálod. Köszönöm!

Rombolás, szűnni nem akaró rohangálás, éjszakai dorbézolás

A cicádra jellemző valamelyik a fentiek közül? Akkor van egy rossz hírem, a cicád unatkozik. Bizonyára napközben, mikor te dolgozol, egyedül van, és vagy nem játszol vele esténként, vagy egy sem elég fárasztó neki. Ezért mássza meg a függönyt, löki le a szekrény tetejéről a vázát, és ezért csörtet végig a lakáson hajnali kettőkor. Ennek a problémának a megoldására több módszer is van, például a napi rendszeres játék vagy egy másik cica befogadása, de most egy olyan megoldást mutatok be, ami mindegyiknél egyszerűbb, és mégis imádni fogja a cicád. 

jumping-cute-playing-animals.jpg

Híres nagy vadászok

A macskád tehát egy vadász, ezt nyilván tudtad eddig is, De azt vajon tudod, hogy számára a vadászat 90%-a passzív tevékenység? Ugyanis a kiszemelt zsákmány megfigyeléséből áll. Biztos észrevetted már, hogy mikor a cicáddal labdázol, vagy valamilyen más játékot játszol vele, akkor nem rögtön ugrik a játékra, hanem előtte csak tágra nyílt szemekkel nézi: megfigyeli a zsákmányt. A jó hír, hogy ez - hasonlóan ahhoz, amikor a kutyák nagy lyukakat ásnak a kertben a gazdi nagy örömére - agyilag is lefárasztja, Tehát pont jó lenne neked arra, hogy lefoglalja az örökmozgó dorombolóművészt. De hogyan vedd rá erre?

A megoldás: a cicatévé

Hát persze hogy a cicatévével! A cicatévé ugyanis nem más, mint amikor kiraksz pár madáretető az ablak elé, erre rendszeresen rájárnak a madarak, a cicád pedig meglesheti őket egész nap. Máris megvan a vadászat 90%-a, így neked este már csak a maradék 10%-ot kell hozzátenned, mondjuk egy cicabottal, labdával vagy más játékkal imitálni a zsákmány elkapását.

Egyszerűen tehát tegyél az ablak vagy az erély elé, egy fára vagy oszlopra egy madáretetőt, úgy, hogy a cicád rálásson, Vehetsz is etetőt, de akár magad is csinálhatsz PET palackból vagy tejes-dobozból. Mutatok pár ötletet, amiket én csináltam. Szerintem annyira egyszerűek, hogy leírás felesleges, még én is meg tudtam csinálni. Csinosíthatod is, én most ezzel nem foglalkoztam. Ha rákeresel, a neten még számtalan könnyen elkészíthető madáretetőt találsz.

Legyél tehát kreatív, figyelj a cicád igényire, hogy boldog macskuszod legyen, mert akkor te is boldogabb vagy! 

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr2612327639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása