Praktikus cicás tippek

2017. április 12. 21:14 - Macska_fogó

Hoztam nektek néhány praktikus cicás ötletet, elsősorban lakáscicáknak. A hosszú hétvégén ki is tudjátok őket próbálni.

img_5981.JPG

Mindhárom ötlet szerintem hasznos, ugyanakkor összehozhatod otthon kallodó eszközökből, két perc alatt.

Macskalom-kilépő

img_5984.JPG

Ha titeket is zavar, ha a cica kihordja az alomtálból az almot, vagy esetleg más baleset is elő szokott fordulni, akkor érdemes az alomtál elé, vagy ha nem zárt, akkor köré valamilyen könnyen tisztítható szőnyeget tenni. Lehet kapni az állatfelszerelás.boltokban kifejezetten ilyen kilépőket, de egy nem használt fürdőszobaszőnyeg is megteszi.

Filléres macskafű

img_5971.JPG

A kijárós cicák szoktak fűvet "legelni", mert az segíti az emésztésüket. A lakásban tartott cicának be kell vinni a zöldet. Ezt is lehet kapni különböző kiszerelésben boltokban is macskafű néven, de egyszerűbben is olcsóbban is hozzájuthatsz. Vagy kimész a ház elé, és kiásol egy fűcsomót, majd cserépbe ülteted, vagy ha ezt nem akarod vagy nem tudod megtenni, akkor virágboltokban vagy piacon tudsz venni fűmagot fillérekért, Elülteted szépen cserépbe, majd ha megnőtt, odaadod a cicádnak. Figyelj arra, hogy nehéz cserépbe ültess, mert különben a macskusz könnyen elborítja a művet. 

Szőrtelenítés műanyag kesztyűvel

Erről csináltam egy videót, mert nagyon látványos cucc. Ha nem akarod a porszívót eltőmíteni macskaszőrrel, akkor ezt a trükköt neked találták ki! Felveszel egy műanyag kesztyűt, és jó erősen végighúzod a kezed a cica fekhelyén, vagy a kanapén. És voila, mennyi szőrt leszedtél!

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr4112420245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása