Glória első hete

2015. március 29. 18:38 - Macska_fogó

Glória - felragyog-e az élete reménysugara?

Megkértek egy bajba jutott, félős utcacica fogadására, és hát nem tudtam persze nemet mondani. Ismételten egy többszörösen hátrányos, antiszociális cicáról van szó.

wp_002851.jpg

A története íme: Glória talán 4-5 éves lehet, és ismét egy nagyon bizalmatlan, félős cica. De erre minden oka meg is van... Egy IX. kerületi ház udvaráról csalta be magához a segítségkérő. Egy olyan házról van szó, ahol a lakók többsége kisebbség, és nem szívleli macskákat. Pedig élnek ott jó páran. A pincében, a lépcsőházban, néha-néha felmerészkednek az udvarra. A bejelentő szerint régebben volt, aki rosszul is járt…elkapták kegyetlen emberek...és agyonverték :( Glória egyik mellső lábán már régi, többszörös szilánkos töréseket találtunk. Rosszul forrt össze, nem is használja azt a lábát. Hogy érdemes-e megműteni, még kérdéses. Egyelőre ivartalanítva lett, és nálam lábadozik, szokja az ember jelenlétét, olyan emberét, aki nem akar neki ártani. Csak Glória ugye ezt még nem tudja. 

wp_002887.jpg

Azóta némileg javult a helyzet. Kezdetben csak gubbasztott a ketrecben, és enni sem mert előttem, de még mozogni sem. Most már eszik úgy is, hogy szinte hozzáér a kezemhez, és elkezdett kommunikálni: pislog és néha még nyávog is, Természetesen kajával jól lehet motiválni :)

wp_002868.jpg

Kiderült, hogy a többi macskát kifejezetten szereti, amint meglát egyet, rögtön haverkodni akar, bújik, dorombol és nyávog :) Az emberektől viszont tart, de ez érthető is ilyen múlttal. Ezen dolgozom, egyáltalán nem tűnik reménytelennek. Egy hét alatt sokkal oldottabb lett, nyíltabb a tekintete, és szinte már kíváncsi. Közel enged magához, még ha hozzá nem is érhetek, de egy-egy macska jelenléte azonnal feloldja.

A rossz lábát is használja valamennyire, ha rá nem is áll, de határozottan mozgatja és néha támaszkodik is rá. Úgyhogy talán ezt is meg lehet menteni. Persze akkor újra el kell törni, és jól összerakni, úgyhogy ezt egyelőre nem erőltetném.

Glóriáról is vezetek naplót a Facebookon, kövessétek nyomon a napjait az albumában is!

Glóriát az Állatmentő Sereg mentette, és antiszoc cica lévén tőlem kértem segítséget. Aki segítene Glóriának orvosi költségeihez való hozzájárulással, alapítványunk számlájára történő utalással tehet azt meg. Nagyon köszönjük!
Állatmentő Szolgálat Alapítvány - Az ÁLLATok szolgÁLLATában! OTP Bank számlaszám: 11713012-20003524 IBAN: HU43 1171 3012 2000 3524 0000 0000 SWIFT kód: OTPVHUHB

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr477316182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása