Csinálj macskanapét 5 lépésben, és megszeret a cicád!

2017. március 31. 12:04 - Macska_fogó

Egy nagyon egyszerűen kivitelezhető fekhelyet hoztam nektek és a cicátoknak, ami ráadásul nagyon hasznos akkor, ha éppen most fogadtál be egy cicát, és még nem szokott meg téged. Hogy miért? Azt is elárulom!

8.JPG

Mi kell hozzá?

Szinte semmi! Egy kartondoboz, ami akár költözésből marad meg, egy levedlett poló és egy pokróc vagy türölköző. Én banános dobozból csináltam, de lehet sima kartondobozt is használni, akkor a tetején vágd le a behajtható füleket.

Hogyan csináljam meg?

Annyira egyszerű, hogy különösebb magyarázat sem kell hozzá, szerintem ha megnézed a galériát, már az is elég. Ha nem banános dobozt használsz, levágod a füleket, beleteszed a dobozba a takarót és ráhúzod a polót. Arra figyelj, hogy a poló nyaka a bejárat felett legyen, az ujjakat pedig begyűrőd. És kész is!

Miért hasznos ez?

Egyrészt mert már te is biztos rájöttél, hogy a cicák imádják a dobozokat, tehát biztos hamar elfoglalja majd a delikvens. Másrészt, ha most fogadtál be egy cicát, és még nem szokott meg téged, ez segíthet. Hogyan? Ha a dobozra a saját, régi polód húzod rá, azon rajta van a te szagod, és miközben alszik az új fekhelyén, megszokja az illatod. Ráadásul egy biztonságos hellyel köti össze. Ha pedig ezek után a kutya vagy egy másik cica szagát tartalmazó ronggyal cseréled ki a takarót a dobozban, akkor a másik állat szagát is megszokja. Micsoda zseniális megoldás, ugye?

Ha tetszett ez az írásom, kérlek oszd meg, és lájkold a Facebook-oldalam, illetve jelentkezz a blog Facebook-csoportjába, ahol hasznos tippeket kaphatsz sok macskás témában!

Valamint kérlek, ha tetszett a cikk, segített neked egy írásom, vagy én adtam neked tanácsot, amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr9812390043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása