Matuka, avagy egy kiscica feljegyzései 2. rész

2018. december 26. 11:38 - Macska_fogó

Folytatódik Matuka története, az utcán élő kiscicáé, akivel az első részben megismerkedtünk, és aki otthon keres magának. De a kiszemelt otthonban már élnek cicák, és nem mindenki örül neki. Igaz történet alapján írta Véghné Cs. Szilvia.

2.jpg

III. fejezet – Screbi és Folti, a család teljes jogú tagjai

Egy kicsit mesélek a cicákról, akik a Gazdival laknak a nagy házban. Mondjuk, nem sokat tudok róluk még, de amit tudok, azt elmondom nektek.

Van itt egy hatalmas cica, ha jól értettem Screbinek szólítja. Olyan mulyának tűnik, nem egy vadászós fajta. Csak bambán néz az erkélyajtóban rám. Szerintem mi jól meglennénk. Kosztos is mesélt már róla nekem, ő az Gazdival költözött ide szerinte, mert mikor ő itt leportyázott, ez a hatalmas szürke cica már bent volt a házban. Az határozottan látszik, hogy a Gazdit nagyon szereti.

img-3837.PNG

És itt van Folti, a trikolór cicalány. Hááát, ő nem valami kedves és állandóan fúj rám! Még szerencse, hogy a Gazdi nem engedi ide ki hozzám, mert azt hiszem, akkor szaladhatnék amerre látok! Kosztos elmesélte, hogy Folti nemrégen ismerte meg Gazdit. Beteg volt nagyon mikor idejött, de a Gazdi meggyógyította. Beengedte a házba, hogy ne fázzon, és az óta már ki sem akar jönni onnan. Kosztos azt is mondta még, hogy ő nem szereti Foltit, mert egy igazi kis kekec csajszi… Igen, ez nekem is feltűnt. Még a szemei sem állnak jól, és elég kiszámíthatatlan - már amit így ablakon keresztül látok.

Foltinak külön szobája van, nem lakik Screbivel együtt. El tudjátok képzelni, remélem, hogy miért… Hát, azért mert egy kekec csajszi! Már mondtam!

img-3832.jpg

Gondolom, a Gazdi félti a nagy szürke cicát tőle. Ezért csak néha játszhatnak együtt, amikor a Gazdi tud figyelni Foltira. Azért biztosan szereti a cicalányt is, mert látom, hogy megy hozzá naponta többször, és játszik is vele. Kijelenthetjük, hogy ha nem is együtt, de egy ugyanazon család teljes jogú tagjai. Irigylem őket egy kicsit.

Matuka legközelebb valami nagyon ijesztővel találja szembe magát, ha kíváncsi vagy, mi történik, olvasd el a jövő heti részt is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemacicamat.blog.hu/api/trackback/id/tr2114515068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása