Mire figyelj orvosi kezelés után?

2022. december 14. 23:44 - Macska_fogó

 

ha altatásban volt

 

ne adj neki enni, de inni se nagyon, ameddig ki nem megy az altató - félrenyelhet

ne engedd elbújni - nem látod, ha rosszul lesz

ne engedd fel magasra - leeshet

ne engedd össze a többi állattal - más a szaga, fura a viselkedése, megtámadhatják

Szólj hozzá!

9 dolog, amit ne tegyél meg a cicáddal!

2022. szeptember 25. 20:58 - Macska_fogó

9 éve indítottam az oldalam, ahol gazdiknak segítek a macskáik viselkedését megérteni, és sokszor meg is változtatni. Sokszor adok tanácsokat ahhoz, hogy mit csinálj gazdiként a cicáddal, de most kilenc pontba szedtem össze, hogy mik azok, amiket semmiképpen se tegyél meg vele!
pexels-david-yu-13304875.jpg

A macskákról sokan gondolják, hogy maguknak valók, vagy akár azt is, hogy nem szeretik az embert, pedig ez nem igaz, és akinek van cicája, ezt pontosan tudja. De mégis van pár olyan dolog, amit a cicák nem szeretnek, vagy nem jó nekik, ezek közül válogattam most ki a kilenc legfontosabbat.

Tovább
2 komment

Igaz vagy sem: egy macskát leginkább egy másik macskával lehet felbosszantani?

2022. szeptember 18. 22:33 - Macska_fogó

Korábban megkérdeztem ezt a Facebook-oldalon, mert kíváncsi voltam a ti véleményetekre is, és mert mostanában többször találkozom azzal a problémával, hogy befogadtok egy második cicát, ami az elvárt öröm helyett bonyodalmakat okot. Ezért most az én véleményem mondom el erről a problémáról, és megoldásokat is adok.

pexels-dmitry-egorov-10160062_1.jpg

Tehát, igaz vagy sem: egy macskát leginkább egy másik macskával lehet felbosszantani? A válaszom az, hogy általánosságban igaz. De miért?

Tovább
Szólj hozzá!

Miből látod, hogy hiányoztál a cicádnak?

2022. május 22. 22:56 - Macska_fogó

Arról már korábban írtam a blogban, hogy a cicáink szeretnek minket, de azt miből látod, ha például egy nyaralás után, amire nem vitted el a kedvenced, hiányoztál neki? Hol van az a határ, ahol már szakemberhez kell fordulnod, mert a cicád viselkedése megkívánja?

pexels-julian-majer-887773.jpg

Tovább
1 komment

Hogyan menekülj cicával?

2022. február 27. 20:24 - Macska_fogó

Az elmúlt napok történései miatt többen kérdeztétek, mit javaslok, ha nektek is hirtelen el kell hagyni az otthonotok, hogyan tudjátok a leggyorsabban magatokkal vinni a cicátok? Ez most nagyon aktuális, hiszen a szomszéd országból hozzánk is menekülnek a háború elől, és ugyan minket egyelőre ez nem fenyeget, de akkor is kell szerintem erről beszélni. Egyrészt azért, mert a legfontosabb ilyenkor a felkészülés, másrészt pedig azért, mert megnyugtató lehet, ha van rá tervünk.

fb_img_1645803126652.jpg

Tovább
6 komment

A félelmetes hordozóról

2021. augusztus 23. 21:09 - Macska_fogó

Vagyis hogyan és miért használd a hordozót?

A hordozó nagy mumus a cicáknak és a gazdiknak is. De szükség van rá - lentebb ki is fejtem, hogy miért -, és pár "trükk" segítségével könnyebbé tehetjük a használatát nemcsak nekünk, hanem a cicánknak is. A cikk végén pedig tanácsok is vannak orvosi látogatás utánra.

pexels-pixabay-209042.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Két cica és egy energiabomba kutyus - 3. rész: Házmester cica

2021. június 17. 22:37 - Macska_fogó

Folytatódik a történet, amiben Dóra (a gazdi) segítséget kért tőlem Patreon támogatóként két cicája, Mona és Lisa, valamint újonnan befogadott kutyája, Panka összeszoktatásához. Az első részben megismerhettétek a "harcba álló feleket", a második részben pedig javult a kapcsolat, de új gondok is felmerültek. Most pedig kiderül, Dóri lát-e reményt a békés együtt élés felé. És most se felejtsétek el megnézni a cukiság-galériát!

img_20210504_230444.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Két cica és egy energiabomba kutyus - 2. rész: alakul a barátság

2021. június 10. 22:45 - Macska_fogó

Dóri (a gazdi), Panka (kutya), Mona és Lisa (macskák) kapcsolatát az előző részben megismerhettétek, most ott folytatjuk, hogy van, ami javult, de új problémák is felmerültek. Dóri pártfogója lett a blognak a Patreon oldalamon keresztül, így kért segítséget tőlem. Cuki képgaléria a cikk végén pedig most is van!

mona_lisa.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Két cica és egy energiabomba kutyus - 1. rész: lesz ebből barátság?

2021. június 01. 21:45 - Macska_fogó

Macska-fogós kérdések

Mostanában kevesebb bejegyzés volt a blogban a Ti kérdeztétek! rovaton belül, ezért most hoztam nektek egyet. Egy sikersztorit, amiből ti is tanulhattok. Dóri a Patreon oldalamon keresztül támogatóm lett, és segítséget kért két cicája, és a szintén befogadott kutyája összeszoktatásához. A cikk végén lévő képgalériát is nézzétek meg mindenképpen!

panka_mona.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A kijárós cica boldog - én is így gondoltam

2021. április 18. 18:12 - Macska_fogó

Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha emiatt akárcsak egyetlen gazdi dönt úgy, hogy mostantól bent tartja a cicáját, már megérte.

pexels-tarun-patel-753037.jpg

Tovább

Kreatív macskabútor-ötletek

2021. április 13. 21:05 - Macska_fogó

A cicáinknak is szükségük van saját helyekre, gondolok itt fekhelyekre, nézelődőhelyekre és kaparható helyekre is. Hasonló ez ahhoz, minthogy nekünk is megvan otthon a kedvenc kanapénk és a helyünk az étkezőasztalnál, a cicáknak is szükségük van biztonságos, saját helyekre. Ez sokszor persze lehet a kanapé vagy egy szék, de van, hogy ez nézelődéshez, mászáshoz ez már kevés, ezért adok pár ötletet, hogyan teheted még komfortosabbá cicádnak is az otthonod!
bori.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Milyen hatással volt a pandémia a cicáinkra?

2021. március 22. 21:15 - Macska_fogó

Már egy éve élünk pandémiában, ez idő alatt megváltozott az életünk, munkavégzésünk, a pihenési lehetőségeink, a szokásaink is, és ez bizony hatással van a macskáinkra is. Ebben a cikkben az általatok elmondott véleményekből választottam ki párat, és azok alapján vázolom fel, mi minden változott a cicáink számára.
161145083_257115946064604_6114309652547186958_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása