Nyafi, a (már nem) agresszív cica! - 1. rész

2023. július 24. 22:04 - Macska_fogó

Macska-fogós kérdések

Mirella másfél hónapja kért tőlem segítséget azért, mert a cicája, Nyafi rendszeresen megtámadta, ő pedig érthető okokból emiatt kétségbe esett. Többször beszéltünk ez idő alatt, és mostanra a kapcsolatuk helyrejött, és elmúltak a támadások is. De hogyan sikerült mindez? Az első részben Nyafit és a problémákat mutatom be, a következő részben pedig a megoldást és a végeredményt mutatom be.
002.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Három cica egy lakásban - megférnek együtt?

2023. március 28. 22:01 - Macska_fogó

Macska-fogós kérdések

Fanni három cica összeszoktatásában kért tőlem segítséget, és viszonylag rövid idő, másfél hónap alatt már el is érte ezt! A beszélgetésünk kivonatából te is megtudhatod, hogyan tette ezt meg, érdemes ezért végigolvasni!

pexels-arina-krasnikova-7725636.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

9 cica "furcsa" helyeken - 2. rész

2023. február 17. 15:13 - Macska_fogó

A Macskák világnapja alkalmából folytatom a furcsa, meghökkentő, de mindenképpen vicces helyeken pihengető cicák sorozatot, ismét kilencet mutatok be. Hogy lesz-e folytatás, az rajtatok is múlik: írjátok meg, melyik a kedvencetek!

_borito-removebg-preview_1.png

Mindenki találta már furcsa helyen a cicáját, ugye? Most ezekből hoztam egy válogatást, a második részt. Az elsőt itt tudod megnézni. A jobbnál jobb fotókat az oldal Facebook-csoportjában lévők töltötték fel, köszönet érte nekik! A felsorolás nem helyezés, hanem véletlenszerű, mindenki maga dönti el, mely képek tetszenek neki jobban!

LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, hogy támogasd a blogot, hogy továbbra is minőségi tartalmat tudjak nektek adni, és még több cicának és gazdinak segíteni! Ha pedig kérdeznél tőlem a cicád viselkedése miatt, azt is így tudott megtenni. Támogatni Patreonon keresztül tudsz, kattints a linkre! Ha tudni szeretnéd, mit kapsz a támogatásért, vagy segítségre van szükséged a regisztrációhoz, a fenti linkeken azt is megtalálod. Köszönöm!

1. Ajtón

1_8.jpg

Azt mindenki tudja, hogy a magaslatokat szeretik a cicák. Csak be ne csukódjon. 

2. Balkonládában

2_8.jpg

Egy ritka nemesítést látunk a képen, Cicalicus Boralicus, köznapi nevén cicavirág. A napfényes, meleg helyeket kedveli, ha jól érzi magát, dorombol.

3. Felmosóvödörben

3_4.jpg

Nem minden macska henyél, vannak nagyon szorgos fajták is. itt például a takarításból veszi ki a részét ez a szépség.

4. Ruháskosárban

4_5.jpg

"Hagyd a mosott ruhát másra, engem vigyél fel a padlásra!" - szavalja az irodalmi beállítottságú művészcica.

5. Festékes vödörben

5_4.jpg

Újabb cica, aki bizonyítja, hogy a macskák igenis dolgos népség! Jó, most éppen szünetet tart.

6. Tálban

6_4.jpg

A képen egy konyhai kisegítő alkalmazott, éppen dagasztó cica.

7. Tojástartóban

7_4.jpg

A tojás ugyan elfogyott, de van macska! Mi más kellene még?

8. Virágládában

8_3.jpg

Ha a macskát helyesen elültetjük, akkor ilyen szép példány nő ki majd belőle.

9. Gyümölcsmosóban

9_3.jpg

A konyhát úgy látszik, sok macska szereti, ebből is látszik, milyen háziasak. Ez ugye a nevükben is benne van: házimacskák, tehát nincs ebben semmi meglepő.

Neked cica volt a kedvenced? A dolgosabb, vagy a pihenősebb? Írd le kommentben, és azt is, szeretnél-e még harmadik részt!

Ha kérdésed van cicád viselkedésével kapcsolatban, vagy én adtam neked tanácsot amivel sikerült jobban megérteni és "megszelídíteni" a cicádat, akkor támogasd Te is a munkámat, legyél Te is rendszeres pártfogója az oldalnak! Kattints ide a részletekért: https://www.patreon.com/szac

Valamint lépj be a blog Facebook-csoportjába, ahol szintén kaphatsz a tagoktól segítséget, és beszélgethetsz a cicák viselkedéséről!

Szólj hozzá!

9 dolog, amit ne tegyél meg a cicáddal!

2022. szeptember 25. 20:58 - Macska_fogó

9 éve indítottam az oldalam, ahol gazdiknak segítek a macskáik viselkedését megérteni, és sokszor meg is változtatni. Sokszor adok tanácsokat ahhoz, hogy mit csinálj gazdiként a cicáddal, de most kilenc pontba szedtem össze, hogy mik azok, amiket semmiképpen se tegyél meg vele!
pexels-david-yu-13304875.jpg

A macskákról sokan gondolják, hogy maguknak valók, vagy akár azt is, hogy nem szeretik az embert, pedig ez nem igaz, és akinek van cicája, ezt pontosan tudja. De mégis van pár olyan dolog, amit a cicák nem szeretnek, vagy nem jó nekik, ezek közül válogattam most ki a kilenc legfontosabbat.

Tovább
2 komment

Igaz vagy sem: egy macskát leginkább egy másik macskával lehet felbosszantani?

2022. szeptember 18. 22:33 - Macska_fogó

Korábban megkérdeztem ezt a Facebook-oldalon, mert kíváncsi voltam a ti véleményetekre is, és mert mostanában többször találkozom azzal a problémával, hogy befogadtok egy második cicát, ami az elvárt öröm helyett bonyodalmakat okot. Ezért most az én véleményem mondom el erről a problémáról, és megoldásokat is adok.

pexels-dmitry-egorov-10160062_1.jpg

Tehát, igaz vagy sem: egy macskát leginkább egy másik macskával lehet felbosszantani? A válaszom az, hogy általánosságban igaz. De miért?

Tovább
Szólj hozzá!

Miből látod, hogy hiányoztál a cicádnak?

2022. május 22. 22:56 - Macska_fogó

Arról már korábban írtam a blogban, hogy a cicáink szeretnek minket, de azt miből látod, ha például egy nyaralás után, amire nem vitted el a kedvenced, hiányoztál neki? Hol van az a határ, ahol már szakemberhez kell fordulnod, mert a cicád viselkedése megkívánja?

pexels-julian-majer-887773.jpg

Tovább
1 komment

Hogyan menekülj cicával?

2022. február 27. 20:24 - Macska_fogó

Az elmúlt napok történései miatt többen kérdeztétek, mit javaslok, ha nektek is hirtelen el kell hagyni az otthonotok, hogyan tudjátok a leggyorsabban magatokkal vinni a cicátok? Ez most nagyon aktuális, hiszen a szomszéd országból hozzánk is menekülnek a háború elől, és ugyan minket egyelőre ez nem fenyeget, de akkor is kell szerintem erről beszélni. Egyrészt azért, mert a legfontosabb ilyenkor a felkészülés, másrészt pedig azért, mert megnyugtató lehet, ha van rá tervünk.

fb_img_1645803126652.jpg

Tovább
6 komment

A félelmetes hordozóról

2021. augusztus 23. 21:09 - Macska_fogó

Vagyis hogyan és miért használd a hordozót?

A hordozó nagy mumus a cicáknak és a gazdiknak is. De szükség van rá - lentebb ki is fejtem, hogy miért -, és pár "trükk" segítségével könnyebbé tehetjük a használatát nemcsak nekünk, hanem a cicánknak is. A cikk végén pedig tanácsok is vannak orvosi látogatás utánra.

pexels-pixabay-209042.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Két cica és egy energiabomba kutyus - 3. rész: Házmester cica

2021. június 17. 22:37 - Macska_fogó

Folytatódik a történet, amiben Dóra (a gazdi) segítséget kért tőlem Patreon támogatóként két cicája, Mona és Lisa, valamint újonnan befogadott kutyája, Panka összeszoktatásához. Az első részben megismerhettétek a "harcba álló feleket", a második részben pedig javult a kapcsolat, de új gondok is felmerültek. Most pedig kiderül, Dóri lát-e reményt a békés együtt élés felé. És most se felejtsétek el megnézni a cukiság-galériát!

img_20210504_230444.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Két cica és egy energiabomba kutyus - 2. rész: alakul a barátság

2021. június 10. 22:45 - Macska_fogó

Dóri (a gazdi), Panka (kutya), Mona és Lisa (macskák) kapcsolatát az előző részben megismerhettétek, most ott folytatjuk, hogy van, ami javult, de új problémák is felmerültek. Dóri pártfogója lett a blognak a Patreon oldalamon keresztül, így kért segítséget tőlem. Cuki képgaléria a cikk végén pedig most is van!

mona_lisa.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Két cica és egy energiabomba kutyus - 1. rész: lesz ebből barátság?

2021. június 01. 21:45 - Macska_fogó

Macska-fogós kérdések

Mostanában kevesebb bejegyzés volt a blogban a Ti kérdeztétek! rovaton belül, ezért most hoztam nektek egyet. Egy sikersztorit, amiből ti is tanulhattok. Dóri a Patreon oldalamon keresztül támogatóm lett, és segítséget kért két cicája, és a szintén befogadott kutyája összeszoktatásához. A cikk végén lévő képgalériát is nézzétek meg mindenképpen!

panka_mona.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A kijárós cica boldog - én is így gondoltam

2021. április 18. 18:12 - Macska_fogó

Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha emiatt akárcsak egyetlen gazdi dönt úgy, hogy mostantól bent tartja a cicáját, már megérte.

pexels-tarun-patel-753037.jpg

Tovább
komment
süti beállítások módosítása